Zonnepanelen Dakscan
14-09-2021

Innovator Q-Roof stelt strenge normen

Heerlen, dinsdag 14 september 2021. Q-Roof is een Limburgse koploper op gebied van duurzame energieoplossingen. Het bedrijf is met name bekend van het innovatief gepatenteerd zonnecollectorsysteem Q-Roof, maar het volledige aanbod van dit Limburgse installatiebedrijf is breed energiek van zonnepanelen, infrarood verwarming, laadpalen tot groepenkasten. Het team van Q-Roof is onlangs uitgebreid met Jesse van der Woude als mede-eigenaar en Jesse heeft de dagelijkse leiding over het bedrijf. Jesse heeft in de afgelopen jaren zijn sporen in de solar branche ruim verdiend.

In de huidige solar markt, bestaande uit met name traditionele zonnepanelen, zijn in de afgelopen jaren veel systemen geplaatst waarmee de verduurzaming in Nederland is ingezet. De hedendaags gewenste normen bij de installaties in deze groeimarkt waren nog onvolledig bekend bij installateurs toentertijd, waardoor bijvoorbeeld het risico op brand werd vergroot. Verzekeraars worden echter steeds kritischer door de hoge toename van het aantal geplaatste zonnepanelen en de risico’s die dat met zich mee brengt. Q-Roof werkt volgens de hedendaagse normen en heeft dan ook geïnvesteerd in training en opleiding op dit gebied. Q-Roof plaatst enkel installaties waarbij zij kunnen garanderen dat de strengste normen gehandhaafd kunnen worden om zo het risico voor de verzekeraar, maar ook vooral de gebruiker zo minimaal mogelijk te houden.

Over Q-Roof
"De missie van Q-Roof is simpel en duidelijk: producten ontwikkelen en verkopen die een substantiële bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarbij moeten deze producten betaalbaar zijn en met een zo laag mogelijke footprint geleverd worden. Q-Roof BV ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert slimme zonne-energiesystemen sinds 2010. Waar conventionele zonnepanelen bedrijven stoppen gaat Q-Roof verder. Q-Roof denkt met de klant mee waardoor een goed en toekomstbestendig advies gegeven wordt, aldus Jesse.