Informatie aanvragen

Alle info over Q-Roof vind je hier

Q-Roof is meer dan alleen een installateur van zonnepanelen, groepenkasten, EV-Chargers en infraroodverwarming. Q-roof is een gepatenteerd solarwarmte systeem waarmee u onzichtbaar van uw dak een zonneboiler maakt.

De warmte die wij onttrekken uit dakpannen of andere grote oppervlakken zoals een damwandprofiel zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden: Q-Roof kunt u bijvoorbeeld gebruiken als zonneboiler voor het verwarmen van uw tapwater. Maar Q-Roof kan ook worden aangesloten op een water-water warmtepomp. Doordat het Q-Roof systeem onder uw dak zit, is het onzichtbaar en is het bijvoorbeeld ideaal voor monumentale panden omdat u geen omgevingsvergunning meer nodig heeft. 

Omdat warm tapwater maar een klein deel is van de gasrekening zijn wij het Q-Roof systeem verder aan het doorontwikkelen. Wij hebben nu een testopstelling gebouwd waar wij onderzoeken wat Q-Roof doet onder zonnepanelen dakpannen. Vervolgens sluiten wij een water-water warmtepomp aan op onze Q-Roof lamellen waardoor het Q-Roof systeem gaat werken als een stille buiten-unit voor de warmtepomp. Dit soort warmtepompen worden nu al gebruikt bij PVT panelen. PVT panelen zijn zonnepanelen met een warmtebron aan de onderkant van de zonnepanelen.

Dit onderzoek doen wij samen met ZUYD Hogeschool uit Heerlen en Solinso solar dakpannen. Wij worden bij dit onderzoek gesteund door BIPV MOOI in dit project zitten verschillende inovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen. Vanuit dit project krijgen wij de ruimte om ons Q-Roof product verder te ontwikkelen.

 

 

Uw dak als zonnecollector 

Door het toepassen van Q-Roof kunt u onzichtbaar uw dak verduurzamen. U gebruikt uw dakbedekking als bron van warmte. Verder is het mogelijk om restwarmte onder uw dak af te vangen. De afbeelding hiernaast geeft schematisch aan hoe een lamel van Q-roof onder een dakpan wordt geplaatst. 

Meer weten over het Q-Roof systeem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 085-0602167.