Zonnepanelen Dakscan
14-11-2021

Q-Roof gaat verder, teleurstelling klimaattop

Gister was de sluitingsdag van de klimaattop, het resultaat is gematigd tot teleurstellend.
Het uit-faseren van steenkool is helaas veranderd in het minder gebruiken van. Vooral grote landen als China en India hebben druk gezet om de slotverklaring aan te passen. Op deze manier bestaat de kans dat de in Parijs afgesproken maximale opwarming van de aarde geen 1,5% zal zijn maar ruim hoger. Een hogere opwarming zal nog meer merkbaar zijn door vooral extreme weersomstandigheden die wij tegenwoordig al meemaken. Sommige landen komen letterlijk met de voeten in het water te staan.

Q-Roof werkt mee aan de energietransitie en laat zich niet van de wijs brengen door dit akkoord. Het is duidelijk dat wij snel van fossiele brandstoffen af moeten. Door deze ontwikkelingen gaat Q-Roof op korte termijn het assortiment aanvullen met Water-Water warmtepompen. Q-Roof ontwikkeld een zonneboiler systeem, dit systeem is onzichtbaar onder leisteen of dakpannen te monteren. Op deze manier kunnen vooral monumentale panden meedoen aan de energietransitie. Op een monument mogen vaak geen zonnepanelen of collectoren zichtbaar zijn, Q-Roof plaatsen wij onzichtbaar onder het dak waardoor het wel mag. Het verwarmen van tapwater is mooi maar niet sluitend, het verwarmen van de woning is de grootste verbruiker. Het koppelen van Q-Roof aan een warmtepomp kan hierin een oplossing zijn. 

Testopstelling 
Op zeer korte termijn gaat Q-Roof een testopstelling bouwen waarbij het Q-Roof systeem gekoppeld gaat worden aan een water-water warmtepomp. Hier gaan wij onderzoeken hoeveel m² Q-Roof nodig is voor een goede werking en welke effecten het heeft op de gebouwde schil en ons eigen Q-Roof systeem. Zo blijft Q-Roof innoveren en voegt het waarde toe aan de energietransitie. Zodra wij precies weten wat mogelijk is hebben wij mogelijk een nieuw en uniek product. 

Direct leverbaar
Wanneer u geen Q-Roof systeem nodig heeft hebben wij op korte termijn een heel nieuw product in ons pakket. Wij starten met de verkoop van PVT zonnepanelen in combinatie met water-water warmtepompen. Deze week zijn er afspraken gemaakt met Qsilence. Qsilence is een fabrikant van PVT zonnepanelen, dit is een zonnepaneel met een soort zonneboiler functie aan de achterkant. Aan deze PVT zonnepanelen koppelt Qsilence een water-water warmtepomp. Het grote voordeel is dat dit systeem stil is omdat het PVT paneel als buiten-unit voor de warmtepomp gebruikt wordt. Bij een lucht-lucht warmtepomp staat er buiten een brommende kast wat door veel mensen als storend wordt ervaren. Het tweede voordeel van PVT is dat de buitenunit ook meteen je zonnepanelen installatie is. Op deze manier vang je twee vliegen in een klap. Op dagen dat er geen zon is werkt de warmtepomp wel omdat uit de luchtstroom onder het PVT paneel warmte onttrokken wordt, zelfs bij vorst valt er nog warmte uit deze luchtstroom te halen.


Informatie
Heeft u ook interesse in ons Q-Roof systeem, PVT-panelen van Qsilence, Zonnepanelen voor uw woning of bedrijf, infraroodverwarming, EV-Chargers? Vraag dan vrijblijvend informatie aan.
 

Met duurzame groet,
 

Team Q-Roof, uw leverancier voor de totaaloplossing.