Informatie aanvragen

128 zonnepanelen op VVE Herdenkingsplein Maastricht (vereniging van eigenaren) verduurzaamd door het aanbrengen van 16 individuele zonnepanelen installaties. Daarbij heeft Q-Roof bv de groepenkasten aangepast naar de laatste normeringen zodat er geen overstromen kunnen ontstaan. 

Het komt vaker voor dat een appartementencomplex zonnepanelen plaatst, meestal is dit bij een VVE voor de gezamenlijke ruimtes. In dit geval was er de mogelijkheid om iedere woning een eigen omvormer te geven waardoor de bewoners hun eigen stroombehoefte kunnen opwekken.

Het was een geslaagde week waarin Q-Roof van maandag t/m vrijdag 16 woningen van zonnepanelen heeft voorzien met de daarbij horende aanpassingen aan de groepenkasten. Er zijn in totaal 16 SolarEdge omvormers geplaats waardoor er een parallelle werking op de zonnepanelen aanwezig is. Dit is van belang voor de verzekering van de VVE aangezien het dak gezamenlijk eigendom is. Met SolarEdge omvormers kan er bij afschakeling van de omvormer voor een veilige aanraakspanning van 1 Volt per paneel gezorgd worden. Tevens zijn er verschillende schaduw objecten op het dak aanwezig, door gebruik te maken van SolarEdge kan ieder systeem blijven doorwerken zodra 1 paneel in de schaduw komt te liggen.
 

Heeft u ook interesse in zonnepanelen of energiebesparende producten? Neem dan vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan >>

Wij leveren ook andere merken of type panelen. Mocht u een merk wensen die u hier niet ziet kunt u altijd met ons overleggen, de meeste bekende merken kunnen wij leveren.